Achtergrondinformatie

De naam Vuurpapier

(ontstaan)

De naam Vuurpapier heb ik bedacht in 2004 als combinatie voor de activiteiten goudsmeden en papierkunst, ook al doe ik nauwelijks iets met goudsmeden meer, ik doe alles wel met passie (mijn vuur). Nu is ligt mijn focus bij het geven van creatieve workshops en lezingen, maar ook bij het maken van vrij werk en opdrachten.

Mijn achtergrond

(wie)

In de jaren negentig schreef ik blogs en verhalen. In 2009 behaalde ik mijn master Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en schreef daarna mijn eerste roman.  In 2020 heb ik de BIK opleiding (Beroepskunstenaars in de klas) afgerond aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik werk als beeldend kunstenaar aan diverse kunst­pro­jec­ten en exposeer regelmatig. Daarnaast heb ik zes jaar lang naaicursus gegeven, en geef nog steeds workshops papier(knip)kunst, voornamelijk aan leerlingen van diverse basisscholen.

Mijn werk

(voorbeelden) / Kunst op Exto

In mijn werk zoek ik grenzen op van wat kan in het leven en het materiaal, op het snijvlak van papier en esthetiek. Ik zoek de confrontatie met deze grenzen op en wil weten of ze rekbaar zijn. Op deze website vind je, naast informatie over publicaties, voorbeelden van papierknipkunst, mijn strips en conceptuele ideeën. Sommige afbeeldingen kunnen storend zijn maar dat gebeurt nu eenmaal bij grenzen. Een groot deel van mijn kunst is te zien op Exto.nl.

An error occurred. Message not sent.
Send