Juf Hannah

Workshops duren vaak anderhalf uur (twee lesuren), maar kunnen ook worden uitgebouwd tot een hele of een halve lesdag, een themadag. Ik sta bij meerdere bemiddelingsbureaus ingeschreven en kan via hen worden geboekt of via het formulier onderaan deze pagina. Een themadag bestaat natuurlijk niet uit 100% creatief bezig zijn, ook uit elkaar leren kennen, uit verhalen vertellen, uit spelletjes tussendoor en energizers; af en toe even flink bewegen! De prijs voor een themadag is op aanvraag en exclusief materialen, reiskosten, btw.

Stel we houden ons een deel van de dag met knipkunst bezig, dan werken we aan meerdere kerndoelen, namelijk kerndoel 54, de kinderen leren beelden te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken, te communiceren. Kerndoel 55, leerlingen leren op eigen werk en dat van andere te reflecteren. Kerndoel 56, knipkunst staat op de Unesco lijst van immaterieel werelderfgoed, de leerlingen verwerven hier kennis over en door het doen en de reflectie krijgen ze hier waardering voor.

Quilten zonder naaimachine

Een klassieke quilt maken kan wel maanden duren, maar dat kunnen wij sneller als iedereen een stukje maakt. Maak een voorstelling van je leven, iets waar je blij van wordt, of een zelfportret. Diverse lapjes gaan we plakken in plaats van naaien. Later leggen we de resultaten bij elkaar en vormen de verschillende werken een heel grote quilt die we kunnen veranderen (en geen rechthoek hoeft te zijn. Als ik enkele dagen de tijd heb kan ik het resultaat fotograferen en printen op stof en samenvoegen.)

Panorama Mesdag

We gaan kennismaken met Hendrik Willem Mesdag, bekend van panorama Mesdag. Naar dit enorme schilderij, wat meer een installatie is, maken we samen een panorama. De randen van de losse tekeningen van iedereen moeten op elkaar aansluiten en de invulling staat vrij, of een groepje kinderen focust op de lucht, anderen op de zee, anderen op het strand. We kunnen ook andere onderwerpen nemen dan zee en strand, zoals een grote stad en verkeer, bos, kinderkamer, of een vreemde planeet.

Luchtschip

Allereerst bekijken we beelden van zeppelins en bedenken spullen die je nodig hebt onderweg. Alleen wat er in het kratje past. Als er ook nog eens geen stroom is, hoe redden we ons dan en hoe maken we het leuk samen aan boord? Daarna zeg ik dat een luchtschip elke denkbare vorm kan hebben. Hoe ziet jouw ideale luchtschip eruit? Teken het maar of maak er een collage van!

Alice in Wonderland

Alice komt in wonderland verschillende figuren (vreemde vogels) tegen, eentje hiervan heb ik een stripfiguur van gemaakt, welke karakters spreken jullie aan en kiezen jullie uit? Welk figuur krijgt een eigen avontuur? We gaan een spin-off maken en het verhaal kan overal plaats vinden, we kunnen de verhalen ook op elkaar aan laten sluiten.

An error occurred. Message not sent.
Send