De naam Vuurpapier is bedacht in 2004 als combinatie voor de activiteiten goudsmeden en papierkunst. In 2008 is de stap gezet deze naam te registreren als domeinnaam en in 2009 is begonnen met het uitgeven van (kunst)boeken waarvoor een uitgeverij is opgericht. Op 9 maart 2010, precies tussen internationale vrouwen­dag en het begin van de boekenweek in, is Vuurpapier ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Vijf jaar later ligt de focus bij het geven van creatieve workshops en lezingen.

Wie zit er achter Vuurpapier?

Vuurpapier is bedacht en opgericht door Hannah Oud-Biemold (1974). Voordat zij begon met het schrijven van blogs, verhalen en boeken heeft zij een opleiding tot goudsmid gevolgd. Later studeerde zij Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Door de NaNoWriMo (National Novel Writing Month) in november 2009 is zij in aanraking gekomen met andere schrijvers en heeft net als hen binnen het tijdsbestek van een maand haar eerste roman ge­schreven. Ze werkt als beeldend kunstenaar aan diverse kunst­pro­jec­ten en exposeert regelmatig. Daarnaast gaf zij een paar keer per week naaicursus, maar geeft nog steeds workshops papier(knip)kunst.

Hannah’s werk

In haar werk zoekt Hannah de grenzen op van wat kan in het leven en het materiaal, het snijvlak van papier en goede smaak. Mensen schuren soms tegen de grenzen of graven er tunnels onderdoor. Hannah zoekt de confrontatie met deze grenzen en wil weten of ze rekbaar zijn. Op deze website vindt u, naast informatie over publicaties, voorbeelden van mijn papiersnijkunst, textielkunst en conceptuele ideeën. Sommige afbeeldingen kunnen storend zijn maar dat gebeurt nu eenmaal bij grenzen. Hannah’s kunst is te zien op Exto.

Comments are closed.