Achtergrondinformatie

De naam Vuurpapier

(ontstaan)

De naam Vuurpapier is bedacht in 2004 als combinatie voor de activiteiten goudsmeden en papierkunst. In 2008 is deze naam geregistreerd als domeinnaam en tussen 2010 en 2016 heeft Vuurpapier ingeschreven gestaan bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam. Nu is ligt de focus bij het geven van creatieve workshops en lezingen, maar voornamelijk bij het maken van vrij werk en opdrachten.

Bedenker Vuurpapier

(wie)

Vuurpapier is bedacht door Hannah Oud-Biemold (1974). Voordat zij begon met het schrijven van blogs, verhalen en een boek heeft zij een opleiding tot goudsmid gevolgd. In 2009 behaalde zij haar master Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Door de NaNoWriMo (National Novel Writing Month) in november 2009 heeft Hannah binnen het tijdsbestek van een maand haar eerste roman ge­schreven. Ze werkt als beeldend kunstenaar aan diverse kunst­pro­jec­ten en exposeert regelmatig. Daarnaast gaf zij zes jaar lang naaicursus, en geeft nog steeds workshops papier(knip)kunst.

Hannah's werk

(voorbeelden) / Kunst op Exto

In haar werk zoekt Hannah de grenzen op van wat kan in het leven en het materiaal, op het snijvlak van papier en esthetiek. Mensen schuren soms tegen de grenzen of graven er tunnels onderdoor. Hannah zoekt de confrontatie met deze grenzen op en wil weten of ze rekbaar zijn. Op deze website vind je, naast informatie over publicaties, voorbeelden van papierknipkunst, strips en conceptuele ideeën. Sommige afbeeldingen kunnen storend zijn maar dat gebeurt nu eenmaal bij grenzen. Hannah’s kunst is te zien op Exto.nl.

An error occurred. Message not sent.
Send